Όπως πολλές άλλες αυτοάνοσες ασθένειες, η Κοιλιοκάκη εμφανίζεται σε περισσότερες γυναίκες από ότι σε άνδρες.

Οι γυναίκες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη φροντίδα των μελών της οικογένειας του Κοιλιοκάκη (ιδιαίτερα των παιδιών) και της διατροφής τους.

Τη φετινή χρονιά, ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Συλλόγων πασχόντων με Κοιλιοκάκη (AOECS) θέλει να αποτίσει φόρο τιμής σε όλες τις γυναίκες που είναι οι ίδιες πάσχουσες από Κοιλιοκάκη ή έχουν συγγενή με Κοιλιοκάκη, και είναι εκείνες που μεριμνούν για να εξασφαλίσουν δίαιτα χωρίς γλουτένη, να παρέχουν φροντίδα και υποστήριξη, να συμμετέχουν ενεργά ως ενθουσιώδη μέλη και εθελοντές των διαφόρων Συλλόγων πασχόντων.

Θέλοντας κι εμείς με τη σειρά μας, ως Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Κοιλιοκάκη και ενεργό μέλος του Πανευρωπαϊκού Συλλόγου να επιστήσουμε την προσοχή του κόσμου στους πολύ στενούς δεσμούς μεταξύ των γυναικών και της Κοιλιοκάκης - η οποία είναι πολυεπίπεδη:

• γυναίκες πάσχουσες από Κοιλιοκάκη που διαγιγνώσκονται σε διπλάσιο αριθμό σε σχέση με τους άνδρες
  • γυναίκες που φροντίζουν την οικογενειακή δίαιτα χωρίς γλουτένη και φροντίζουν συγγενείς με Κοιλιοκάκη
  • επαγγελματίες διαιτολόγοι
  • ενεργά μέλη και εθελοντές σε συλλόγους ασθενών με Κοιλιοκάκη

Χρησιμοποιούμε το #womenandcoeliac και #γυναίκεςκαικοιλιοκάκη και μοιραζόμαστε την ευγνωμοσύνη μας, τις συμβουλές μας, τις ιστορίες μας, ακόμη και τις προκλήσεις μας ως γυναίκες με Κοιλιοκάκη

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μείνετε συντονισμένοι για το ανοιχτό διαδικτυακό σεμινάριο του Πανευρωπαϊκού Συλλόγου στις 19 Μαΐου με θέμα "Γυναίκες και Κοιλιοκάκη: αποκάλυψη του ρόλου των γυναικών"("Women and coeliac: unveiling the role of women”) για το οποίο μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Για να λάβετε μέρος στο σεμινάριο που Πανευρωπαϊκού Συλλόγου πατήστε ΕΔΩ

Δείτε το ενημερωτικό βίντεο